Åpner ny pub og restaurant med uteservering i ærverdig gårdsbygning

Åpner ny pub og restaurant med uteservering i ærverdig gårdsbygning

– Dette kommer til å gjøre at Lillo blir komplett. Du får den restauranten som har vært mangelvare. mars 28, 2022
Gå til innhold

I flere hundre år har det blitt drevet jordbruksproduksjon og husdyrhold på gården ved Storo. Den tradisjonelle aktiviteten avtok rundt 1980, men de siste årene har det blitt bygget boliger og et nærsenter rundt gårdstunet.

Stadig flere konsepter har inntatt senteret, men hittil har det vært ukjent hva som kommer i hovedhuset til den gamle gården.

Mellom malingsspann og løse ledninger ønsker Björn Malm (38) og Olaf Loly (61) velkommen inn i det ærverdige bygget. De er hovedpersonene bak det nye serveringsstedet Lille Ó.

– Vi har en ganske stor uteservering, og det er alltid gøy å ha det, men det kommer ikke til å være hovedfokuset vårt. Hovedfokuset blir å få opp en restaurant, kall det bistro, brasseria, kall det hva du vil. Det er litt vanskelig å definere sånn sett, forteller Loly.

Går egne veier

58401082d8777
b3abc9c4c0d96

Innendørs vil de i hovedsak servere treretters-menyer. I tillegg vil de tilby en «À la carte»-meny slik at gjestene kan velge fritt fra en annen, mindre meny.

– Ute blir det en klassisk uteserveringsmeny. Det vil bygge mye på alt fra tartar (rå biffrett, journ.anm.) til østers. Det blir brunsj i helgene, sier Malm.

– Det er en restaurant med en pub. Det bygger på nytekning om hva en pub kan være, både øl-, vin- og matmessig, forklarer Malm, som både er daglig leder og eier rundt en firedel av selskapet.

– Når vi sier at det blir pubretning, er det ikke burger og fish and chips som står i sentrum, supplerer Loly, som eier halvparten av det nye stedet.

– Hva er det som står i sentrum, da?

– Vi har burger på menyen for å ha det, men det blir en mer «À la carte»-meny, som bygger på en litt «kompromissløs touch». Vi kommer til å kalle det restaurant, men man kan også se det som en pub. Det er hva man selv ser, som er det viktige, svarer Loly, som har mange år i bransjen bak seg.

Disponerer stabburet

Helt siden sensommeren har det pågått arbeid i hovedhuset på Lillo gård.

– Vi har prøvd å ta vare på noe av det gamle. Vi har fått frem noe av tømmervegger som var før, men kun innvendig. Utvendig hadde det ikke gått på grunn av isolering. Vi har tatt tre på taket. Ellers har det vært vanskelig å ta vare på det fordi det egentlig ikke var noe gammelt her, forteller han.

I den andre etasjen er det også pusset opp, og lokalene er tiltenkt som et sted for større selskaper for mellom 50 og 60 personer.

Det røde stabburet til den gamle gården, som ligger noen meter fra hovedhuset, vil også brukes av serveringsstedet.

– Det blir som i gamle dager, det skal være matlager. Det er også en del av produksjonen og forberedelse av mat. I tillegg er det også personalrom, opplyser Malm.

– Områdets villeste uteservering

Administrerende direktør Halvor Alexander Krafft i Nærsenter utvikling, som eier Lillo gård, er fornøyd med å lande Lille Ó som det nye konseptet i hovedhuset.

– Olaf er en gammel ringrev med lang fartstid og gode resultater tidligere. Dette er folk han gjerne vil jobbe med. Dette blir veldig bra. Bjørn virker bunnsolid, smiler han.

– Hva vil dette tilføre Lillo gård?

– Dette kommer til å gjøre at Lillo blir komplett. Du får den restauranten som har vært mangelvare. Vi har sakte, men sikkert åpnet serveringssteder og så kommer denne til slutt. Om ikke Oslos villeste uteservering, i hvert fall områdets villeste uteservering. Sol mer eller mindre hele dagen og flott inne, så dette blir veldig bra!

Snarlig åpning

Personalet om skal holde stedet i gang, er allerede på plass.

– Jeg vil tippe at det er tolv helårsverk. I sommersesongen vil det være åtte-ti avløsere i tillegg, forteller Loly.

Lille Ó vil holde åpent fra 11 til 01 hver dag.

Fremdeles gjenstår noe arbeid innvendig. Om alt går som planlagt, blir det åpning 1. april.

– Forhåpentligvis er det fullt ute og fullt inne, smiler de nye driverne.

Saken ble publisert 25.03.2022 i Nordre Aker Budstikke https://nab.no/nyheter/apner-ny-pub-og-bar/19.26541